Éénhok races zijn de ultieme krachtmeting tussen de beste postduivenhouders uit de hele wereld. De beste duivenmelkers over de hele wereld zenden hun allerbeste postduiven in om mee te doen met éénhok races die over de gehele wereld worden gehouden onder moeilijke en zware omstandigheden. Grote geldbedragen worden gewonnen in de ultieme krachtmeting tussen de vele topmelkers in de postduivensport.
Eénhok races worden steeds populairder
De éénhok races, de ultieme krachtmeting tussen de beste duivenmelkers ter wereld worden steeds populairder omdat iedereen precies dezelfde kans maakt. De ingezonden postduif moet helemaal zonder steun van de duivenmelker bewijzen dat hij een waardige vertegenwoordiger is van zijn hok. Zonder hulp, zonder voordelen, zonder allerlei trucjes en motivatiekunstjes. Elke ingezonden duif wordt op dezelfde manier behandeld. Ondervind dezelfde voor en nadelen, krijgt dezelfde verzorging. Het enige wat onderscheid maakt is de pure kwaliteit van de postduif zelf.
Wat is belangrijk
De ingezonden duif moet beschikken over een sterke weerstand tegen ziektes. Een wil om te presteren. Moed en kracht hebben en zich tussen honderden soms wel duizenden duiven staande te houden.
Alleen duiven met het juiste karakter en een ijzersterke gezondheid kunnen winnen. Dit maakt éénhok races bijzonder populair. De winnaars zijn hun hoge prijzen meer dan waard en de roem van de postduivenmelker gaat de hele wereld over.
Kosten om mee te doen
De kosten om mee te kunnen doen met een éénhok race is afhankelijk van het prijzengeld, locatie en populariteit van de race. Prijzen verschillen enorm van 85 euro tot meer dan het dubbele per duif.
Hoe komen de duiven op locatie
De meeste grote éénhok races hebben in Nederland verschillende vertegenwoordigers waar je je duiven kan heen brengen. Vanuit dit punt worden de duiven verder gebracht naar de wedstrijd locatie. Duiven mogen over het algemeen niet jonger dan 25 dagen of ouder dan 40 dagen zijn. Zo kunnen de jonge dieren worden uitgewent op reusachtige hokken waar het avontuur gaat beginnen.
Hoeveel wedstrijden worden er tijdens éénhok races gevlogen
Over het algemeen worden er gemiddeld tien wedstrijden gevlogen per éénhok race. Afhankelijk met welke race je mee doet natuurlijk. De duiven worden eigendom van de organisatie van de éénhok races. Nadat de wedstrijden zijn gestreden worden alle duiven verkocht op veilingen. Het inschrijfgeld, sponsorgeld en de opbrengst van de veiling wordt gebruikt om de éénhok race kostendekkend te maken en vooral interessant te houden voor de deelnemers door grote bedragen aan prijzengeld uit te keren.
Aan welke races kan je meedoen
Je kan aan elke race meedoen die je op internet kan vinden. Helaas is het woud van éénhok races ontzettend groot geworden de laatste tijd. Er is geen overkoepelende organisatie tot nu toe. Waardoor het lastig is om een keuze te maken. Je kunt kijken aan welke races ook Nederlanders meedoen. Of je laten verleiden door de enorme bedragen die je kan winnen op éénhok races waar je nog nooit van gehoord hebt. Wat ik persoonlijk belangrijk vind is dat er een Nederlandse vertegenwoordiger is waar je je duiven kan inleveren en waar je in het Nederlands alle informatie kan krijgen die je nodig hebt.