Duiven tentoonstellingen veroorzaken elk jaar weer dezelfde ellende. Zodra de grote duiven tentoonstellingen beginnen is het een kwestie van een paar dagen wachten en mijn mailbox zit weer vol met verhalen van liefhebbers die meegedaan hebben.
Verhalen na de duiven tentoonstellingen
Ik breng gezonde duiven naar de show, neem ze mee naar huis en een paar dagen later is me hele duivenkolonie ziek. Jonge dieren zijn ’s ochtends nog gezond en ’s middags leggen ze dood in het hok. Vele schrijnende verhalen hoor ik elk jaar weer ondanks dat je het aankaart bij besturen. Of dat je het bespreekbaar maakt op verschillende forums. Er veranderd niets terwijl een hoop ellende te voorkomen is.
Duiven tentoonstellingen, zou verboden moeten worden
Duiven tentoonstellingen zouden verboden moeten worden. Omdat we onze duiven willens en wetens elk jaar weer inzetten in een periode waarin onze duiven een laag natuurlijke weerstand hebben.
Verbieden zal niet makkelijk gaan maar verenigingen en clubs nemen ook niet zelf enige verantwoordelijkheid in dit probleem. Schijnbaar is een leuk dag voor de duivenliefhebbers belangrijker dan honderden doden een paar dagen na de freakshows.
Vreemde is dat veel duivenmelkers het ook eigenlijk wel weten en telkens weer tegen hetzelfde probleem aanlopen. Maar desondanks blijven ze toch meedoen met deze freakshows om hun eigen ego te bevredigen.
Zouden de duivenmelkers namelijk hun duiven pas willen inzenden wanneer hun duiven een hoge natuurlijke weerstand hebben. Zou je een hele hoop duivenleed kunnen besparen. Eerste jaar zullen clubs, verenigingen en bonden raar opkijken maar het jaar erop zullen ze eindelijk is gaan handelen naar iets wat zij al heel lang weten.
Oplossing is simpel
Verbieden van shows zal niet gaan. Mensen willen toch altijd blijven pronken met andermans veren. Voor de eer of een plastic vaantje. Maar daar hoeven duiven niet voor te sterven vind ik.
Duiven zijn het meest vatbaar voor ziektes tijdens en omstreeks de ruitijd. Omdat hun natuurlijke weerstand dan op het laagste peil is. In deze periode is het dan ook niet verstandig om vreemde duiven aan te schaffen of aan tentoonstellingen mee te doen. Oktober en November dus niet meedoen aan tentoonstellingen.
Wees een echte duivenliefhebber in tegenstelling tot al die clubbesturen die maar aan 1 ding denken. En dat is nog even gauw de kas spekken maar dat kan ook in December, Januari tot aan Juni aan toe. Of heb ik ongelijk?
Leuke foto, is mij niks gevraagd?
Gr Marcel
eens wat betreft showen ; Dec. / Jan. of helemaal niet ? verantwoordelijkheid ligt in mijn ogen echter altijd bij de liefhebber / inzender zelf , of je neemt voorzorgsmaatregelen of je loopt willens en wetens het risico ………. ditzelfde gaat ook op bij deelname aan wedvluchten / jong dierendagen etc . het achteraf lopen brullen , wijzen naar anderen schiet je niets mee op , een gewaarschuwd mens …..
Marcel
Ik denk dat het om het idee gaat van de foto en het showen
Voor de mooiheid is vast niet gekozen door de redactie .
Het klopt wel wat ze zeggen over mannen dat naarmate ze ouder worden ze er beter uit gaan zien,
in jouw geval klopt dat zeker.
Wel een lauwe reactie op het artikel
Ik meen me te herrineren dat je onlangs nog schreef op fbook dat je ivm bovenstaande onderwerp je jonge beesten niet instuurt
Nou vindt ik dat er als vereniging waar jij je voor sterk maakt best een inhoudelijke reactie mag gegeven worden en kijken wat voor opties er zijn om de show eventueel naar een ander tijdstip te verplaatsen .
Reactie komt er aan namens het bestuur. Persoonlijk is het een kort door de bocht verhaal en wil ik er persoonlijk niet aan verbonden worden dus een andere foto zou wel op zijn plaats zijn.
Gr Marcel
Er is maar 1 oplossing en dat is het verplicht stellen om alle duiven die aan shows deelnemen te laten enten vooral voor paratyfus en paramixo.
Zolang dat bij vooral sierduiven shows niet verplicht is zullen er deze problemen blijven
Dat is mijn mening hierover.
Tegen virussen kun je niet enten dus ook als je ent helpt het slechts voor enkele ziektes. Voor de meeste ziektes jammergenoeg niet.