Niet elke liefhebber kan de hele dag thuis zijn om duiven te vangen. Waarschijnlijk net als de meeste van ons. Moet je voor het donker weg en kom je pas laat weer thuis. De hobby staat zo op een laag pitje.
De buitensluiter
Ondanks dat je de hele dag weg bent kun je toch bezig blijven met je duiven door een buitensluiter in te zetten. Een buitensluiter is vaak een doffer die in een apart hok gehuisvest is buiten de til of het duivenhok. Deze kropper vliegt de hele dag los op zoek naar een duivin.
Even een leuk verhaal
Hoe kan een mens zich vergissen
Een liefhebber had een leuk doffertje , beestje deed nooit zoveel , vloog amper bleef meer een beetje op en om het hok hangen .
Deze man had echter een redelijk drukke baan ging vroeg de deur uit en kwam pas laat weer binnen , de hobby stond op dat moment eigenlijk op een laag pitje .
Min of meer per ongeluk zat het bewuste doffertje een keer tijdens zijn afwezigheid een dagje buiten. Hier kwam de liefhebber in de avond pas achter , echter toen hij wilde afsluiten lag er een duivin bij het doffertje !
in tijden niets gevangen en nu dit ? Hoe kan dit, het doffertje vliegt toch amper ? Vanaf die tijd liet hij het doffertje vaker buiten en zeer regelmatig vond hij er een duif bij !
Toen de liefhebber veel later door omstandigheden thuis was liet hij het doffertje vroeg in ochtend los , beestje schoot als een pijl de lucht in en struinde werkelijk de hele buurt af !
De liefhebber stomverbaasd dat juist dit doffertje waar hij eerder geen cent voor gaf zich ontpopt had als volwaardig Buitensluiter .
Moraal van dit verhaal
Een goede diefkropper heeft “vorm” nodig wat niets anders betekent als een goede conditie en goede zin. De beste diefkropper kan niet als diefkropper fungeren als hij in een slechte conditie is. Door het elke dag vliegen en trainen kreeg het beestje zijn vorm terug, voelde zich weer goed en kon zich dan pas ontpoppen als een eerste klas diefkropper.
Heb je je ook wel eens vergist?